A facebookon is!

Babaúszás oktatás


FOGLALKOZÁSAINK:

3 hónapos kórtól, 9 éves korig várjuk babáinkat, ovisainkat illetve kisiskolásainkat. A csoportokat életkor, és úszási tudásszint alapján, 5-7 fős csoportokba alakítjuk.

    BABAÚSZÁS OKTATÁS
    ÓVIS USZÁSOKTATÁS
    KISISKOLÁS ÚSZÁSOKTATÁS

BABAÚSZÁS:

    3 hónapos kórtól 2,5- 3 éves korig.
    5-7 fős csoportokban.

Csoportok:

    Kezdő
    Közép haladó
    Haladó

A foglalkozás ideje 45 perc.

Óraterv:

Babaúszás óráinkat 5 perc játékos, mondókás bemelegítő tornával indítjuk, majd indulunk a vízbe, ahol megkezdjük a babaúszást, melynek időtartama 30 perc.

Babaúszás óráinkon az oktató is vízben van, ő mutatja, segíti a feladatok helyes elvégzését.

Minden szülő saját gyermekével végzi a feladatokat, az oktató segítségével.
Babaúszás óratervünk változatosan kialakított, mivel egy három hónapos kisbabának 30 percig aktívan részt venni az úszáson, koncentrálni, nem könnyű feladat, éppen ezért sok, mondókás, dalos, játékos, feladatsort iktatunk be, melyekkel felhívjuk babáink érdeklődését, figyelmét.

A babaúszás egy olyan családi vízi foglalkozás, ahol tudatosan kialakított játékrendszerrel építünk fel egy nevelési programot a vízben.

Célunk, hogy mind a babák, mind a szülök, jól érezzék magukat úszásóráink során és sok boldog pillanatot éljenek át együtt.

A babaúszást követő 10 percben, játék.
 

Ovodásúszás oktatás


Ovisok, úszásórája:

3 éves kórtól-6 éves korig, várjuk ovisainkat.
A csoportokat életkor, és úszási tudásszint alapján, 5-7 fős csoportokba alakítjuk.

A foglalkozás időtartama 30 perc.

A vízhez szoktatással kezdődik: megbarátkozunk a vízzel, buborékolunk, próbálgatjuk a különböző lábtempók kivitelezését, majd lassan összekapcsoljuk a kartempókkal és szép fokozatosan jutunk el az úszáshoz. Kezdő, középhaladó és haladó csoportjaink vannak.

Kezdő csoport: azoknak ajánljuk, akik még félénkebbek, vagy nehezebben tudnak a vízben feloldódni. Sok éneket, mondókát játszunk, így barátkozunk mega vízben történő mozgásformákkal.

Középhaladó csoport: azoknak a gyermekeknek ajánljuk, akik bátran mozognak a vízben, nem félnek a fejüket a vízbe tenni, buborékolni. Velük már célzottan gyakoroljuk a különböző úszómozgásokat: lebegést, siklást, lábtempókat, kartempókat. Próbáljuk az úszást deszkával, deszka nélkül csak kar vagy csak lábtempóval, és megpróbáljuk egy idő után ezeket összekötni.

Haladó: a tanult mozgásformákat gyakoroljuk játékosan, és különböző ügyességi feladatokat oldunk meg játékosan.
 

Kisiskolás úszásoktatás


7-9 éves korig várjuk kisiskolásainkat.

Kisiskolások általában már úsztak előzőleg vagy óvodával, vagy szülőkkel, a szülők ebben a korosztályban általában akkor keresnek fel minket, ha gyermekük úszásával nincsenek megelégedve, szeretnék, ha gyermekük biztosabban úszna, vagy csak azért, hogy többet sportoljon a gyermek.

Kisiskolások úszásóráján, a különböző úszásnemek tökéletes elsajátítását gyakoroljuk, szépen kivitelezett kar és lábtempót kérünk, ebben a korosztályban az úszást már nem játékos tevékenységként, hanem sportágként kezeljük.

9 éves korig általában mindenki meg tanul úszni, 9 éves kor fölött, ha gyermeke biztosan tud úszni, és a szülőknek komolyabb tervei vannak, mint /pl. a gyermek úszóversenyeken való részvétele/, akkor a gyermeknek úszóedzőre lesz szüksége, ha ilyenfajta tervük lenne, ebben az esetben is várjuk önöket bizalommal.

Várok mindenkit szeretettel és bizalommal:
Izsákné Németh Szilvia
06203327026